Let op: Teamfoto's: Zaterdag 18-11-2017 - 14.45 uur JO15-2 + Zondag 19-11-2017 - 09.45 uur VE1

ASS-voetbal informatie

Tijdens het seizoen 2010-2011 kwam het verzoek van een ouder aan de toenmalige Jeugdcoördinator Ernst Jan Neeskens om eens mee te gaan kijken bij NOC Kralingen, omdat ze van plan was haar zoon daar te gaan laten voetballen voor kinderen met autisme. Van het een kwam het ander. Door voorzitter Joop van Ettinger en jeugdvoorzitter Hans Goedegebuur werd vervolgens onderzoek verricht of dit ook bij sv Slikkerveer zelf zou kunnen plaatsvinden. Het iniatief is vanaf dat moment verder opgepakt met als resultaat dat er diverse sponsoren zich aanmeldden om dit ook daadwerkelijk mogelijk te maken.

Ook werd dankbaar gebruik gemaakt van de kennis en kunde die reeds was opgedaan bij voetbalvereniging NOC Kralingen in Rotterdam. Een van de grootste struikelblokken was de benodigde aanpassing van de accomodatie. Door de inbreng van diverse sponsoren werd het voor Slikkerveer mogelijk om 2 extra kleedkamers te realiseren, die speciaal voor deze kinderen zijn geplaatst. Op 20 juni 2011 kwam de vergunning van de gemeente binnen en werden de kleedkamers besteld. Op 11 augustus werden de twee nieuwe portocabins geplaatst naast het clubgebouw van Slikkerveer en kon de electra en water aangesloten worden. Op 30 augustus werden de kleedkamers feestelijk geopend onder toeziend oog van de kinderen, leiding en sponsors.

In de tussenliggende seizoenen werd vanaf september 2011 door een groep van 17 kinderen getraind onder leiding van docent en trainer Aad Snijders. In het voorjaar van 2012 werd al deelgenomen aan verschillende toernooien en volgden er ook vriendschappelijke wedstrijden. Vanaf seizoen 2013-2014 hebben twee teams mee gedaan aan de zogenaamde 'zwarte competitie', die door een aantal verenigingen in de regio was opgezet. Vanaf september 2015 is ook de KNVB gestart met een echte ASS-competitie.

Wekelijks wordt er onder leiding van trainer Aad Snijders getraind op de woensdagavond tussen 18.30 en 19.30 uur. Er wordt dan gebruik gemaakt van een vaste kleedkamer (14) en getraind op het tweede kunstgrasveld. Meer informatie is verkrijgbaar en/of aanmelden kan via Mirjam Visser-de Hooge, telefoon 06-81137506.