Op zaterdag 18 mei 2024 speelde Slikkerveer de laatste uitwedstrijd van de competitie in en tegen Oud-Beijerland (OSV). Trainer Gijs Zwaan kon niet beschikken over Ronald Capelle, Thomas van Prooijen, Mitchell Drogt en Patrick Werkhoven.

Meteen al in de openingsfase werd het verschil gemaakt door Slikkerveer. In de derde minuut loste Sem Meulstee het eerste schot op doel. Keeper Levestone stopte de bal nog wel, maar die belande precies voor de voeten van Robert Kosten. Hij haalde uit, maar zag zijn inzet ook gestopt worden, waarna de bal weer panklaar lag voor Sem Meulstee, die de bal wel binnen frommelde: 0-1. Nog een twee minuten later was het Jochem Kouwenhoven die goed werd diep gestuurd op de rechterflank. Zijn voorzet was op maat voor Robert Kosten, die hard en hoog de bal in het dak van het doel binnen schoot: 0-2. Drie minuten later kreeg ook OSV een eerste kansje met een afstandsschot, maar Ricardo Kieboom had het goed in de gaten en werd niet verrast. Slikkerveer bleef het balbezit houden en wachtte bij het rondspelen geduldig op het juiste moment. In de 24ste werd een mooie aanval over meerdere schijven goed afgerond. Een voorzet van Sem Meulstee werd voorbij de tweede paal goed teruggelegd door Jochem Kouwenhoven op Bas Mulder, die de bal beheerst binnen schoot: 0-3. Vijf minuten later dacht Slikkerveer weer te kunnen aanvallen, maar werd het verrast in de omschakeling door Jayden Spiering die een diepe bal van dichtbij hoog in de korte hoek liet ploffen: 1-3. Slikkerveer liet zich niet afleiden door deze tegenvaller en bleef op zoek naar het doel van OSV. In de 33ste was het Denno Stoffels die goed mee op was gekomen op de linkerflank en terug legde op Bas Mulder, die met een volley de bal binnen schoot: 1-4. Drie minuten later was het doelpunt van Bas Mulder een stuk makkelijker om te maken. Boy van Reede was over de rechterflank opgestoomd en zette voor op een vrijstaande Bas Mulder, die de bal alleen maar hoefde binnen te tikken: 1-5. In het slot van de eerste helft schoot Boy van Reede nog een keer op de lat en Sem Meulstee net voorlangs, zodat het 1-5 bleef bij de rust.

In de tweede helft was het in de tweede minuut meteen weer raak voor Bas Mulder. Een prima pass door het centrum van de verdediging van OSV bracht Bas oog in oog met keeper Levestone, die de verkeerde hoek in werd gestuurd: 1-6. Vlak daarna dacht Sem Meulstee ook tot scoren te komen, maar zijn inzet in de korte hoek werd door Levestone tot corner gewerkt al wist deze zelf niet hoe hij dat voor elkaar kreeg. In de 61ste minuut was het bijna een vergelijkbare situatie als bij zijn eerste goal in de tweede helft. Bas Mulder werd weer goed diep aangespeeld. Na het uitkappen van een verdediger kon ook weer eenvoudig een hoek uitkiezen om de bal in te laten verdwijnen: 1-7. Een paar minuten later kreeg ook Ricardo Kieboom nog werk te verrichten bij een snelle uirbraak van Jayden Spiering, maar die schoot tegen de uitkomende Ricardo Kieboom op, zodat die kans werd voorkomen. Daarna volgden er nog kansen voor Sem Meulstee met een schot op de lat, Romain van Bruggen schoot naast en invaller Danijal Ollong schoot voorlangs. In de 88ste minuut dacht Sem Meulstee nog te scoren, maar er was gevlagd en gefloten voor buitenspel. Een minuut later was het alsnog raak voor Sem Meulstee, die op aangeven van Bas Mulder beheerst binnen schoot: 1-8. Al met al een gemakkelijke wedstrijd voor Slikkerveer waarin Bas Mulder met maar liefst vijf treffers de grote uitblinker was.

Aankomende zaterdag 25 mei 2024 speelt Slikkerveer haar laatste duel van deze competitie om 14.30 uur thuis op het eigen Sportpark Het Reijerpark tegen Strijen. Op de ranglijst heeft Slikkerveer de tweede plaats stevig in handen, want het heeft zeven treffers meer dan Overmaas dat een gelijk aantal punten heeft. Bij een overwinning zou dat in de nacompetitie als bonus op kunnen leveren, dat het dan op de finalewedstrijden na, want die worden gespeeld op neutraal terrein, wel alle andere nacompetitiewedstrijden in eigen huis mag afwerken.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Mike van Dongen (72 – Danijal Ollong), Boy van Reede, John van Vught (60 – Jesse Ringlever), Ryan van Dongen, Denno Stoffels (46 – Sem Seifi), Romain van Bruggen, Jochem Kouwenhoven (72 – CJ Guzman), Bas Mulder, Robert Kosten (60 – Aaron Plaizier) en Sem Meulstee.

Meer foto’s: Klik hier.