Slikkerveer 1 heeft zaterdagmiddag beslag gelegd op de Maestro Cup, die georganiseerd door SV Charlois. Afgelopen donderdag werd BZC/Zuiderpark met 4-1 verslagen. Nieuwkomer Sem Meulstee had maar een paar minuten nodig om zijn eerste doelpunt aan te tekenen. Hij was er als de kippen bij om op Go Go Gadget Legs achtige wijze een voorzet van Jochem Kouwenhoven binnen te werken. Zijn tweede doelpunt werd door Ronald Capelle vanaf de andere flank ingeleid. Nog binnen het half uur was Capelle zelf het eindstation van een bliksemsnelle aanval. Vlak voor tijd – net nadat BZC/Zuiderpark een eretreffer maakte – zorgde Romain van Bruggen voor het huzarenstukje. Hij verraste vriend en vijand toen hij tijdens zijn oversteek besloot om vanuit de middencirkel de bal succesvol in het doel te schieten: 4-1.

Zaterdag was COAL de tegenstander en ook dit keer kwam Slikkerveer goed uit de startblokken. Wederom zette Sem Meulstee zijn naam op het scoreformulier. Datzelfde gold voor Ronald Capelle, die deze keer koelbloedig een voorzet van Bas Mulder afrondde: 2-0. Verdedigend stond Slikkerveer tamelijk goed georganiseerd. De aanvallen leidden niet tot de verwachte doelpunten, maar vooral voor inspiratie voor trainer Gijs Zwaan om de komende weken afwerkvormen in zijn trainingsstof te verwerken. Aan de andere kant van het speelveld moest Ricardo Kieboom één keer vissen, toen COAL een stipschop toegewezen kreeg. Uiteindelijk gooide Bas Mulder met een goeie actie de wedstrijd op slot, hoewel hij zijn doelpunt (3-1) wel moest bekopen met een polskneuzing.

Al met al twee nuttige oefenwedstrijden die Slikkerveer ook nog eens de lokale Maestro Cup opleverde. De komende weken staan in het teken van bekerwedstrijden. Te beginnen op bezoek bij Wilhelmus uit Den Haag.