Op vrijdag 30 september 2022 was het eindelijk tijd voor de negende editie van de Voetbal Koppel Quiz op SV Slikkerveer. Spreekstalmeester Mike van der Stel vuurde van acht tot half twaalf bijna 100 vragen af. Bijna 30 koppels kraakten hun hersens over vergeelde Panini-plaatjes, Eredivisiestatistieken, Europese finales en internationals van het Nederlands elftal.

Uiteraard waren er aan het einde van de avond weer winnaars en verliezers. De rode lantaarn was voor Menno Kooijmans en Erwin Prooij, die daarmee een geheel verzorgde zaterdag met terreinchef Cor van Dam ‘wonnen’. Jonkies Thijs Hagendijk en Steven Holst behaalden een eervolle derde plek. Patrick van Baarle en Danny Boedo pakten zilver en wonnen tevens de titel ‘Beste Slikkerveerkoppel’. Zij verdienden – net als de grote winnaars Robin van Ee en Peter Casteleijn – kaarten voor Excelsior tegen SC Heerenveen.

De organisatie bedankt alle nakijkers, het barpersoneel en ook Excelsior Rotterdam voor het sponsoren van de wedstrijdtickets!