Op zondag 17 december 2023 was er voor Slikkerveerder Rene Hofman een benefietwedstrijd georganiseerd tussen zijn teams Slikkerveer 5 en Oud-veteranen 2. Dankzij Stichting Ambulance Wens was Rene opgehaald uit het Maasstad Ziekenhuis om nog een laatste wens in vervulling te zien gaan, namelijk een wedstrijd van zijn jongens te zien. Sinds de pupillen is Rene al trainer van diverse jeugdteams en met ingang van dit seizoen is het team een heus seniorenteam geworden, namelijk Slikkerveer 5. Tot voor kort stond hij zelf ook nog op het veld met ze en dat gold ook voor de tegenstander in de benefietwedstrijd, namelijk zijn oude teamgenoten van Oud-veteranen 2. In dit team was Rene afgelopen jaren zelf nog in actief.

Nadat Rene door Stichting Ambulance Wens op het veld was afgezet werd het al met al een geweldige mooie dag, omdat Rene het goed vol hield en zo de hele wedstrijd kon meegenieten. Uiteraard een middag van verdriet, maar ook veel lol onder elkaar, met een mooi afscheid met een erehaag, fakkels, muziek, foto’s, toespraken en meer. Menig traantje werd weggepinkt.

Het werd daarnaast ook een heerlijke voetbalmiddag, waarin beide teams niet voor elkaar onder wilden doen en dat hoefde uiteindelijk ook niet, want met 4-4 werd het een gelijkspel. De wedstrijd werd ook nog eens goed bezocht met zo’n 250 supporters en vrienden van Rene op de tribune.

Meer foto’s: Klik hier.