Voetbalvereniging SV Slikkerveer stapt in het seizoen 2022-2023 ook horizontaal over van de zondag naar de zaterdag. Waar het in het voorjaar nog leek op een fraaie handreiking van de KNVB om deze mogelijkheid aan de zondagclubs aan te bieden, daar werd het in de maand voor de deadline van 1 oktober eerder een bom onder het zondagvoetbal.

,,We waren al door onze leden erop gewezen in onze laatste algemene ledenvergadering van het vorig seizoen, dat er wat te gebeuren stond. Daarom hebben we nauwlettend alles gevolgd rondom de overstap van het al jaren afnemende aantal zondagclubs in ons district en een aantal weken geleden al aangekondigd dat we afgelopen vrijdagavond een extra ledenvergadering wilden beleggen met dit als enige onderwerp. Verspreid over de eerste tot en met de vierde klasse zijn er dit seizoen nog maar 52 clubs actief op zondag. Van dat aantal zijn er een aantal verenigingen bij die zowel op zaterdag als zondag actief zijn en eigenlijk dus niet over hoeven te stappen, maar die kunnen aan het einde van dit seizoen alsnog besluiten om met de zondag te stoppen. In deze laatste 2 weken hebben meer dan twintig verenigingen een extra ledenvergadering gepland om de overstap te bespreken. Inmiddels was al bekend dat zo’n 15 verenigingen het besluit al definitief gemaakt heeft. Er gaan er zeker nog meer volgen, waardoor het ook voor Slikkerveer – met heel veel pijn in het hart – niet anders kan dan om ook die overstap te maken, want er blijft niks meer over van het zondagvoetbal in onze regio’’, vertelt voorzitter Rinus Hitzert.

Op de extra ledenvergadering was de opkomst groot, veel groter als bij een reguliere ledenvergadering.
,,Dat toont de betrokkenheid bij de club, die is enorm groot en dat is fijn om te constateren. Er zijn in de afgelopen weken flinke discussies gevoerd tussen de leden onderling en eigenlijk nog steeds, want het blijft een lastige keuze. Uiteindelijk was de uitslag van de stemming duidelijk. 82 leden stemden voor de overstap en 26 leden stemden er tegen. Als vereniging bestaan we 100 jaar en dat willen we zeker continueren, dus we moeten deze stap maken, waardoor we volgend seizoen met ons eerste en tweede elftal op de zaterdag gaan voetballen’’, aldus Rinus Hitzert.

Verenigingen die de overstap in de afgelopen weken al hebben aangekondigd zijn: Wilhelmus, DONK, cvv Zwervers, HVV, Den Hoorn, Laakkwartier, Full Speed, Olympia, Alphen, RKDEO, Meeuwenplaat, Wippolder, vv SEP, Spartaan ’20 en Fc IJsselmonde. Dit seizoen is oorspronkelijk wel ingeschreven, maar niet eens meer van start gegaan het Vlaardingse CWO. Nog een aantal verenigingen komen in de komende dagen pas bij elkaar om een beslissing te nemen.