Slikkerveer 1 is dit seizoen op tijd gestart met de voorbereiding. Driss El Akchaoui – die vorig seizoen succesvol was met promotie naar de zaterdag 2e klasse – liep op donderdagavond 28 juli al met het vlaggenschip het trainingsveld op.

Zaterdag 13 augustus werd tegen en bij FC IJsselmonde om 12.00 afgetrapt voor het eerste oefenduel. Romain van Bruggen en Michel Louwerens, die beiden in de jeugd de overstap maakten naar Varkenoord, droegen na jaren weer het Slikkerveer logo op de borst. Ook Jeandrickson Pauleta, John van Vugt en Jeffrey Stolk maakten hun officieuze debuut. In de eerste helft kwamen de Ridderkerkers op een achterstand, maar binnen no-time trok Chevilio Halden de stand gelijk. In een tropische tweede helft scoorde alleen de thuisploeg nog.

Dinsdag 16 augustus barst de strijd op het Ridderkerk toernooi los. Slikkerveer en Rijsoord staan om 19.30 tegenover elkaar om een ticket naar de finale te bemachtigen. Een dag later staat op datzelfde tijdstip Bolnes РRVVH op het programma. Zaterdag start de troostfinale om 12.00. Vanaf 14.30 wordt uitgemaakt wie zich dit seizoen de beste van Ridderkerk mag noemen. Alle wedstrijden worden afgewerkt op Sportpark Ridderkerk.

Zaterdag 27 augustus gaat Slikkerveer op bezoek bij IFC. Dinsdagavond 30 augustus wordt op het Reyerpark vriendschappelijk gespeeld tegen COAL.