De troostfinale van het Ridderkerk Toernooi werd op zaterdag 19 augustus 2023 gespeeld tussen Slikkerveer en Rijsoord. Dit jaar werden alle wedstrijden gespeeld op het terrein van SV Bolnes.

De openingsfase van het duel om de derde en vierde plaats was Rijsoord meteen al de bovenliggende partij. Heel veel kansen leverde dat vooralsnog niet op, wel veel balbezit. Pas in de 27ste moest Slikkerveer-goalie Patrick Werkhoven moet de voeten redding brengen nadat de eigen defensie eerder mistastte op een aanvallende bal. Twee minuten later was Patrick Werkhoven wel kansloos op een aanval van Rijsoord. Een voorzet vanaf de rechterflank werd in het centrum door oud-Slikkerveerder Casper Gerritse tegen de paal gekopt. De rebound was voor Luivienno Statia, die vallend de bal in het doel kopte: 0-1. Binnen de minuut leek Rijsoord de voorsprong te verdubbelen, maar een inzet van Anas Rachidij stompte Patrick Werkhoven keurig weg. In de 34ste minuut leek Slikkerveer op weg naar de gelijkmaker. Op aangeven van Mitchell Drogt en Ronald Capelle werd Daanyal van der Wiel in het centrum van de aanval in stelling gebracht, maar een mede doordat verdedigers van Rijsoord op tijd in de weg liepen kon hij niet tot een schot komen. Drie minuten later kopte Daanyal van der Wiel uit een corner van Mike van Dongen de bal via een verdediger naast. In het slot van de eerste helft zorgde een vlot lopende aanval van Rijsoord in de 43ste minuut toch nog voor de 0-2. Danny Haasdijk was het eindstation van de aanval en zorgde zodoende voor de 0-2 ruststand.

In de tweede helft ging de wedstrijd verder met een aanvallend Rijsoord en een op de counter loerend Slikkerveer. Beide teams acteerden wel in een veel langzamer tempo als voor rust. In de 63ste minuut was er nog een curieus moment. Na een overtreding op het middenveld op een speler van Slikkerveer liet de zeer matig leidende scheidsrechter Rijsoord doorspelen. Aangezien de speler van Slikkerveer flink geblesseerd leek, wilde Slikkerveer dat het spel werd stilgelegd, maar Rijsoord wilde doorspelen. De 30 seconden daarvoor ingevallen Denno Stoffels haakte daarop zijn tegenstander pootje en kreeg prompt de rode kaart voorgeschoteld en moest Slikkerveer met tien spelers verder. Na de drinkpauze van een paar minuten later waren beide teams het er over eens, dat 11 tegen 11 toch leuker voetballen is en ook de scheidsrechter ging mee in het verzoek, zodat daarna de strijd in kwantiteit op het veld weer in evenwicht kwam. Heel veel spektakel leverde alles niet echt op. Pas in de slotfase leek Slikkerveer de eer nog te gaan redden. Debutant Mikey van der Padt kopte een voorzet van debutant Sem Meulstee nog tegen de onderkant van de lat. Helaas voor Slikkerveer stuitte de bal weer terug het veld in, waardoor het 0-2 bleef voor Rijsoord. Hierdoor werd Slikkerveer vierde en laatste op deze editie van het Ridderkerk Toernooi, dat volgend jaar op het terrein van SV Slikkerveer zal plaatsvinden.

Opstelling Slikkerveer: Patrick Werkhoven, Mike van Dongen, Boy van Reede, Romain van Bruggen, Thomas van Prooijen (62 – Denno Stoffels – 74 – Mikey van der Padt), Thomas Kouwenhoven, Aaron Plaizier (CJ Guzman), Ryan van Dongen (83 – Kevin Verbeek), Ronald Capelle, Mitchell Drogt (46 – Sem Meulstee) en Daanyal van der Wiel (46 – Amin Latakwal).

Meer foto’s: Klik hier.