Op zaterdag 9 maart 2024 speelde Slikkerveer de topper in Maasdam tegen koploper Fc Binnenmaas. Met vuurwerk en fakkels werden beide ploegen op het veld begroet door de supporters in de hoop dat er op het veld figuurlijk vuurwerk zou volgen.

Meteen al na de aftrap ging het mis voor Slikkerveer. Een lange bal werd gemist in de defensie waarna Daan Leggedoor de bal al binnen zestien seconden van dichtbij in de touwen kon jagen: 1-0. Slikkerveer leek twee minuten later al weer op gelijke hoogte te komen. De voorzet van Ronald Capelle op Sem Meulstee was op maat en doeltreffend ook nog, maar op aandringen van de assistent scheidsrechter werd de zuivere treffer helaas afgekeurd.  In de periode daarna probeerde Slikkerveer Binnenmaas onder druk te zetten. Dat leverde een reeks corners op, maar geen echte kansen. In de 31ste was Binnenmaas wel weer gevaarlijk, maar het schot van Leggedoor ging voorlangs. Drie minuten later schoot Leggedoor ook weer voorlangs. Dat moest een teken voor de defensie van Slikkerveer zijn, maar niet ingrijpen bij een aanval in de 35ste minuut van Binnenmaas leverde een schietkans op voor Rik Schouten, die van dichtbij in doel schoot: 2-0. De laatste kans voor rust was voor Bas Mulder die in de handen van doelman Botterhuis kopte uit een voorzet van Sem Meulstee.

In de tweede helft probeerde Slikkerveer uit een ander vaatje te tappen en dat lukte eigenlijk prima. Een eerste kans voor Sem Seifi werd nog geblokkeerd door een verdediger. In de 49ste minuut kopte Sem Meulsteen uit een voorzet van Romain van Bruggen net naast. In de 52ste minuut leek Sem Seifi op weg naar de aansluitingstreffer, maar zijn schot van dichtbij werd naast getikt door Botterhuis. Weer drie minuten later redde Botterhuis knap op een kopbal van Bas Mulder, na een voorzet van Mike van Dongen, door de bal over de lat te tikken. Daarna volgde twee fraaie kansen voor Sem Meulstee, die eerst naast schoot en daarna niet hard genoeg om Botterhuis te verrassen. Tussendoor had Binnenmaas twee kleine kansjes gekregen met schoten van afstand over en naast het doel van Ricardo Kieboom. Daarna volgden er kansjes voor Ronald Capelle en Jesse Ringlever. In de 71ste minuut stond Sem Seifi weer oog in oog met doelman Botterhuis, maar ook nu redde de doelman van Binnenmaas accuraat met de voeten. Vier minuten voor tijd werd invaller Jochem Kouwenhoven nog goed in stelling gebracht via een kopbal van Sem Meulstee, maar zijn schot ging naast. Ondanks een overwicht aan kansen wilde het vanmiddag aanvallend niet lukken bij Slikkerveer om de vele kansen te benutten. Het bleef zodoende bij de 2-0 stand, waardoor het op de ranglijst zakt naar plek vier.

Aanstaande zaterdag 16 maart 2024 speelt Slikkerveer om 14.30 uur thuis tegen Zwarte Pijl.

Opstelling: Ricardo Kieboom, Boy van Reede, Romain van Bruggen, Ryan van Dongen, Denno Stoffels (81 – Jochem Kouwenhoven), Mike van Dongen, Jesse Ringlever, Bas Mulder, Sem Meulstee, Sem Seifi en Ronald Capelle.

Meer foto’s: Klik hier.