Op zaterdag12 november 2022 speelde Slikkerveer het uitduel tegen VVGZ in Zwijndrecht zonder de afwezigen Denno Stoffels, Robert Kosten, Sander Hazebroek, John van Vught en Iwan Tewelde. In de openingsfase van de wedstrijd pakte VVGZ meteen het initiatief. Een eerste schot van Soares de Brito was nog een makkelijke prooi voor Patrick Werkhoven. Bij een tweede kans in de vijftiende minuut was het wel raak. Een dekkingsfoutje van Boy van Reede werd kundig afgestraft door Thom Kraaijeveld, die de bal snel langs de uitkomende Patrick Werkhoven in doel werkte: 1-0. Een minuut later kreeg Slikkerveer ook haar eerste kans van de wedstrijd, maar Chevillio Halden schoot naast. In de periode daarna werd Slikkerveer behoorlijk achteruit gedrukt. Patrick Werkhoven moest een paar keer goed redding brengen, maar zag ook een aantal afstandsschoten over het doel verdwijnen. Pas in de laatste tien minuten voor de rust kroop Slikkerveer wat meer uit haar schulp. Een schot van Ronald Capelle ging naast en een inzet van Bas Mulder verdween voorlangs. Een corner van Romain van Bruggen werd over gekopt door Cerezo Fung-A-Wing. In de 44ste minuut was het echter aan de andere kant wel raak. Een vrije trap werd in de bovenhoek gekruld door Ioldi Soares de Brito: 2-0. Het werd op slag van rust nog erger voor Slikkerveer, want Thom Kraaijeveld schoot slim de 3-0 binnen.

In de tweede helft probeerde trainer Driss el Akchaoui het tij te keren met een wisselbeurt voor Boy van Reede, Chevillio Halden en Jesse Ringlever. Erin kwamen Damion Janssen, Sem Seifi en Steven de la Rambelje. In de 61ste minuut werd een voorzet vanaf de rechterflank door Paul Scheurwater in het centrum via de lat in de touwen gejaagd: 4-0. In het restant van de wedstrijd werd er vooral gegrossierd in verkeerde passes en weinig goede kansen. Patrick Werkhoven voorkwam nog een aantal keren erger. Aanvallend kon Slikkerveer geen vuist maken. Een schot van Bas Mulder in de laatste minuut werd pas in twee keer gepakt door de VVGZ doelman. Het bleef zodoende 4-0 en bleef de eretreffer uit. Komende zaterdag 19 november speelt Slikkerveer om 15.00 uur thuis tegen Spirit.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede (46 – Steven de la Rambelje), Ryan van Dongen, Romain van Bruggen, Michel Louwerens, Valerio Vers (69 – Aaron Plaizier), Jesse Ringlever (46 – Damion Janssen), Ronald Capelle, Chevillio Halden (46 – Sem Seifi), Cerezo Fung-A-Wing en Bas Mulder.

Meer foto’s: Klik hier.