Op donderdagavond 12 mei speelde Slikkerveer aan de Rotterdamse Oldegaarde tegen sv Charlois voor de competitie. Bij Slikkerveer ontbraken een aantal spelers, waaronder Bas Mulder, die afgelopen zondag nog zo beslissend was met een hattrick.

In de openingsfase van de wedstrijd was het spel nogal onnauwkeurig van beide kanten, waardoor pas in veertiende minuut de eerste kans van de wedstrijd kon worden genoteerd. Een voorzet van Chevillio Halden belandde op maat bij Cerezo Fung-A-Wing voor het doel, maar zijn schot was niet hard genoeg om keeper Van Rosendaal te verschalken. Drie minuten later was een punter van Jeffrey Pols gevaarlijk richting het doel van Stefan Bode, maar gelukkig ging de bal over het doel. Daarna werden het spel wat nauwkeuriger. Een prima vrije trap van Robert Kosten werd op waarde geschat door Ryan van Dongen. Zijn kopbal kon echter nog net door Van Rosendaal over getikt worden. Uit de corner die volgde kopte Mitchell Drogt over. Een schot van Ryan van Dongen werd een paar minuten later ook goed gepakt door Van Rosendaal. Daarna kende Charlois even een sterke periode. Jeffrey Pols kopte eerste een voorzet maar net over en bij een volgende aanval knalde hij de bal tegen de lat. Slikkerveer kwam met de schrik vrij. In het slot van de eerste helft voetbalde Slikkerveer zich weer wat meer vrij naar voren. Chevillio Halden speelde goed zijn tegenstander uit, maar oog in oog met doelman Van Rosendaal schoot hij voorlangs. In de 40-ste minuut probeerde Chevillio Halden het hard en hoog in de korte hoek, maar ook nu stond Van Rosendaal goed opgesteld. In de laatste minuut van de eerste helft viel dan toch het openingsdoelpunt. In een aanval over meerdere schijven dacht Slikkerveer eerst na een forse duw op Boy van Reede een penalty te krijgen, maar scheidsrechter Kooy liet goed doorvoetballen, want Mitchell Drogt pikte de bal op en zette voor op Cerezo Fung-A-Wing, die bij de tweede paal de bal eenvoudig kon binnenschieten: 0-1. Dat werd ook de ruststand.

Na de thee was het in de 53-ste minuut Mitchell Drogt die een lange bal van achteruit goed mee kon nemen en niet nadacht, maar meteen uithaalde. Een geweldig schot van net buiten de zestien verdween hard en hoog in de kruising: 0-2. Ook Charlois kreeg tussendoor nog een goede kans via Jeffrey Pols, maar zijn kopbal ging net over. Bij Slikkerveer kreeg daarna Boy van Reede een goede kans op aangeven van Chevillio Halden, maar zijn inzet was te zacht om Van Rosendaal te verschalken. In de 64-ste minuut was het de net ingevallen Daan Kooi, die Slikkerveer op 0-3 zette. In een sprint met zijn tegenstander kan hij alleen verder richting het doel, want zijn tegenstander viel geblesseerd uit met een spierblessure. Oog in oog met Van Rosendaal koos Daan Kooi de verre hoek om de bal keurig binnen te laten vallen. Daarna golfde het spel nog wel op en neer, maar echte kansen kwamen er niet meer. Slikkerveer won zodoende verdiend met 0-3 bij sv Charlois en klimt op de ranglijst naar de derde plaats. Komende zondag 15 mei wacht om 14.30 uur de uitwedstrijd in Dordrecht tegen GSC/ODS.

Opstelling Slikkerveer: Stefan Bode, Boy van Reede, Ryan van Dongen, Valerio Vers (81 – Kevin Verbeek), Jesse Ringlever (81 – Aaron Plaizier), Damion Janssen, Ronald Capelle (72 – Sem Seifi), Robert Kosten, Cerezo Fung-A-Wing (72 – Denno Stoffels), Chevillio Halden (60 – Daan Kooi) en Mitchell Drogt.