Op zaterdag 2 juli speelt SV Slikkerveer haar jubileumwedstrijd tegen eredivisieclub Excelsior Rotterdam. Oorspronkelijk zou het duel al twee jaar geleden plaatsvinden, maar corona gooide roet in het eten.

,,Het gaat er eindelijk van komen inderdaad. Uiteraard zijn we er bijzonder trots op, dat we met Slikkerveer voor het eeuwfeest tegen een club uit de eredivisie mogen aantreden. Voor een groot aantal Slikkerveerders is er een bijzondere band met Excelsior. Dat geldt voor zowel spelers als supporters’’, vertelt William Rijsdijk, voorzitter van de Jubileumcommissie, die zelf met een vaste groep Slikkerveerders ook supporter is van Excelsior en zo ook getuige was in het uitvak bij ADO Den Haag van de bijzondere promotie van Excelsior naar de eredivisie.

Zo braken maar liefst vijf spelers van Slikkerveer via Excelsior door in het betaalde voetbal. Begin jaren ’60 was dat John Balentien, een stevige keeper, die afkomstig was uit Curacao en bij Boele Bolnes was gaan werken, werd naast keeper voor Excelsior ook de doelman van de nationale ploeg van de Nederlandse Antillen. Eind jaren ’80 speelden zelfs drie Slikkerveer in het rood-zwart van de Rotterdams: Steef Buijs, Leo en Edwin van Buren. Op 5 augustus 2011 was het Mick van Buren, die zijn debuut maakte voor de Rotterdammers tegen Feyenoord. Alleen laatstgenoemde is nog steeds actief in het betaalde voetbal en wel actief bij Slavia Praag.

,,Bijzonder is dat er ook nog een speciale voorwedstrijd is komende zaterdag. Om 11.00 uur begint namelijk al de wedstrijd tussen onze JO17-1 en Excelsior Vrouwen uit de eredivisie van de dames. Een tegenstander waar Richard Mank al enkele jaren trainer van is en die was ook vier jaar trainer van onze eigen hoofdmacht, dus een leuk weerzien. Daarna wordt dan om 14.00 uur al de jubileumwedstrijd gespeeld tegen Excelsior, dat al weer net een paar dagen in training is. Onze eigen selectie heeft nog geen vakantie gehad door de promotiewedstrijden tegen het Haagse Laakkwartier en zal fit aan de start verschijnen’’, gaat William Rijsdijk verder.

Ondanks dat corona de oorspronkelijk feestweek van oktober 2020 voorkwam, kan Slikkerveer inmiddels terug kijken op een heel scala aan jubileumactiviteiten, die verspreid over de afgelopen twee jaar toch hebben kunnen plaatsvinden.

,,We zijn nu inderdaad wel aan het laatste drieluik bezig, met de jubileumwedstrijden komende zaterdag 2 juli, een feestavond op zaterdag 3 september en een reünie-avond voor leden en oud-leden op vrijdag 7 oktober. We kijken daarnaast terug op veel leuke activiteiten die we hebben kunnen doen, zoals het uitbrengen van een bijzonder Jubileumboek 100 jaar SV Slikkerveer, een expositie in de Oudheidkamer, een geweldige familiedag voor de jeugdafdeling en de seniorenafdeling en dan ben ik ongetwijfeld nog wel wat vergeten’’, besluit William Rijsdijk, voorzitter van de Jubileumcommissie.