Op donderdag 7 april 2022 speelde Slikkerveer het inhaalduel in Zevenbergen tegen Virtus onder barre weersomstandigheden. Met veel wind en regen was het voor de spelers niet fijn om te voetballen.

Toch begon Slikkerveer heel goed aan het duel tegen de koploper. Al in de vijfde minuut kwam Slikkerveer op een 0-1 voorsprong. Cerezo Fung-A-Wing werd in de zestien goed aangespeeld en uit de draai schoot hij hard en hoog binnen. Daarna had Slikkerveer de voorsprong verder moeten uitbreiden, want er kwamen volop kansen. In de tiende minuut was het Robert Kosten die op het middenveld goed de bal veroverde en met een splijtende pass zette hij Bas Mulder oog in oog met de doelman. Het schot mislukte jammerlijk en verdween naast het doel. Een minuut later schoot Robert Kosten zelf op het doel. Hij had op eigen helft de bal in het bezit en gezien dat de doelman ver voor zijn doel stond. Helaas ging het schot niet tussen de palen, maar naast. Weer een paar minuten later schoot Robert Kosten vanaf de rand van de zestien maar net naast. In de 20-ste minuut verdween een voorzet van Danny Oomen net over de middenlijn van Virtus, gedragen door de felle wind, zomaar ineens in het doel van Patrick Werkhoven: 1-1. Slikkerveer kon zodoende weer opnieuw beginnen en deed dat ook. Schoten van Cerezo Fung-A-Wing en Bas Mulder werden goed gekeerd door de Virtus-doelman. Vijf minuten voor de rust was de laatste kans van de eerste helft ook weer voor Slikkerveer. Chevillio Halden stuurde Bas Mulder goed diep, maar zijn schot ging net naast. Zodoende bleef het 1-1 bij de rust.

in de tweede helft opende Slikkerveer ook weer sterk. Bas Mulder kon vanaf de rand van de zestien op doel schieten, maar zijn schot verdween net over de lat. In de 52-ste minuut was de mee opgekomen Ryan van Dongen dicht bij een treffer. Uit een corner kopte hij goed in, maar een verdediger op de doellijn kon de bal nog net wegwerken. Aanvallend had Virtus in de eerste amper een kans gehad en in de tweede helft nog helemaal niet, maar in de 66-ste minuut was het ineens Hakim Mperanyi, die in het centrum van de aanval diep gestuurd werd en zomaar ineens de 2-1 kon aantekenen. Een grote domper voor Slikkerveer, dat hard werkte en meerdere kansen creëerde, maar de kansen niet benutte. In de 72-ste minuut werd het door een onoplettendheid in de defensie door dezelfde Hakim Mperanyi plots 3-1. Het lesje in effectiviteit kwam Slikkerveer daarna niet meer te boven. Virtus schoot zelfs in de slotfase nog een keer op de paal, maar het bleef uiteindelijk bij de 3-1.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Ryan van Dongen, Boy van Reede, Sem Seifi (78 – Tico ten Have), Valerio Vers, Ronald Capelle, Robert Kosten, Iwan Tewelde (71 – Denno Stoffels), Bas Mulder, Cerezo Fung-A-Wing en Chevillio Halden.