Op zaterdag 15 oktober 2022 trad Slikkerveer aan voor de ‘thuiswedstrijd’ tegen Hillegersberg. Doordat het eigen hoofdveld wordt vervangen werd de wedstrijd gespeeld in Rotterdam. Trainer Driss el Akchaoui kon vandaag niet beschikken over John van Vugt en Valerio Vers. Ryan van Dongen, die vorige week geblesseerd was uitgevallen startte op de bank.

Meteen al in de openingsfase van de wedstrijd trok Slikkerveer het initiatief naar zich toe. De eerste kans diende zich aan in de zevende minuut. Ronald Capelle stoomde op langs de linkerflank en zette voor, maar via een verdediger verdween de bal bijna in het eigen doel. Uit de corner die volgde tikte Bas Mulder de bal recht in de handen van keeper Smits. In de negende minuut raakte Iwan Tewelde ernstig geblesseerd aan de knie en moest vervangen worden door Damion Janssen. Na een kwartier spelen leek Slikkerveer op voorsprong te komen, maar de treffer van Cerezo Fung-A-Wing, die vanaf de achterlijn was teruggelegd door Bas Mulder, werd door de assistent-scheidrechter afgevlagd voor buitenspel.  Pas in de 32ste minuut kreeg ook Patrick Werkhoven voor het eerst werk te verrichten, maar dat was nog niet moeilijk. In de 36ste minuut belandde een corner van Robert Kosten goed op het hoofd van Boy van Reede, maar Smits had er weinig moeite mee. In de blessuretijd van de eerste helft kreeg Slikkerveer nog twee hele grote kansen om op voorsprong te komen. Michel Louwerens pakte de bal af van een verdediger en zette Bas Mulder aan het werk, maar zijn schot verdween in het zijnet. Even later stuurde Romain van Bruggen Ronald Capelle goed diep. Met een lobje over de uitkomende keeper heen dacht Ronald raak te kunnen schieten, maar een verdediger was op tijd om de bal weg te werken. Daardoor bleef het bij de rust 0-0.

In de tweede helft startte Slikkerveer weer met veel aanvallende intenties. Een pass van Ronald Capelle vanaf de linkerflank op Bas Mulder kon nog net onderschept worden door een verdediger, die de bal net langs de voor hem goede kant van de paal achter schoot. Aan de andere kant kreeg Patrick Werkhoven na rust veel meer werk te verrichten als in de eerste helft. Een eerste schot werd prima naast getikt en een tweede inzet werd goed gepakt. In de 52ste minuut was het Bas Mulder die Ronald Capelle diep stuurde. Oog in oog met doelman Smits schoot Ronald de bal keurig in de verre hoek binnen: 1-0. In de 61ste minuut dachten de toeschouwers dat doelman Smits Slikkerveer een handje ging helpen door de bal in eigen doel te gooien, maar hij wist op tijd de bal voor de lijn weer op te pakken. In de 67ste minuut werd Ronald Capelle weer goed in stelling gebracht door Bas Mulder, maar dit keer redde de doelman door zich in de baan van het schot te werpen. Met nog een kwartier te gaan viel plots de bal uit een corner letterlijk voor de voeten van invaller Nelson Viera Tavares da Veiga, die de bal hard en hoog binnen schoot: 1-1. Slikkerveer moest weer nieuw elan vinden om de overwinning naar zich toe te kunnen trekken. Dat gebeurde door onder andere het inbrengen van A-junior Mitchell Drogt. Zes minuten voor tijd omspeelde hij zijn tegenstander op de rechterflank en kwam naar binnen. Met een geweldige steekbal achter de defensie kon de inglijdende Damion Janssen de bal langs de uitkomende doelman Smits in het doel werken: 2-1. Twee minuten voor tijd had Bas Mulder ook zijn goede wedstrijd kunnen belonen met een treffer, maar zijn schot werd gestopt door doelman Smits. Zodoende bleef het bij de 2-1 winst. Een verdiende overwinning voor Slikkerveer, dat hierdoor van de nul af is en daarmee de weg omhoog weet te vinden. Komende zaterdag is er geen wedstrijdprogramma. Op zaterdag 29 oktober speelt Slikkerveer om 14.30 uur uit bij Sparta AV.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Iwan Tewelde (9 – Damion Janssen), Boy van Reede, Romain van Bruggen, Denno Stoffels (84 – Ryan van Dongen), Jesse Ringlever, Michel Louwerens (84 – Mitchell Drogt), Cerezo Fung-A-Wing (57 – Chevillio Halden), Bas Mulder, Ronald Capelle en Robert Kosten.

Meer foto’s: Klik hier.