Op zaterdag 3 december 2022 speelde Slikkerveer thuis op het eigen sportpark het Reijerpark tegen het Zwijndrechtse Pelikaan een wedstrijd met verschillende helften qua beleving.

In de openingsfase van de wedstrijd bleek Slikkerveer heel mat van start te gaan. Pelikaan trad aan met veel energie en speelde technisch bij vlagen Slikkerveer op een hoopje. Al in de negende minuut werd een corner kort genomen en vanaf de hoek van de zestien krulde Bora Ocak de bal in de verre hoek binnen: 0-1. Drie minuten later zag Timo Nossent zijn inzet op de lat uiteen spatten. Pas in de 17e minuut kreeg Slikkerveer ook een eerste kans. Een corner van Romain van Bruggen werd op doel gekopt door Boy van Reede, maar zonder al te veel moeite kon keeper Mol de bal uit de lucht vangen. De tweede kans voor rust van Slikkerveer volgde pas in na een half uur spelen toen Boy van Reede voorzette op Mitchell Drogt, maar zijn kopbal verdween in de handen van Mol. Pelikaan daarentegen kreeg nog meerdere grote kansen. Een aantal goede reddingen van Patrick Werkhoven in 1-tegen-1 situaties, wat geluk bij een schot op de paal van Timo Nossent en nog wat afstandsschoten net over zorgden ervoor dat Slikkerveer slechts met 0-1 naar de rust ging.

In de tweede helft kwam Slikkerveer veel beter voor de dag. Een aantal kansjes voor Michel Louwerens konden nog niet met kracht richting het doel worden gevuurd. In de 54ste minuut benutte Slikkerveer wel weer een dood spelmoment. Een corner van Romain van Bruggen werd ingekopt door Ryan van Dongen, maar in het vijfmetergebied was het Sander Hazebroek, die de bal van dichtbij binnen tikte: 1-1. In de fase die volgde leek Pelikaan te capituleren, maar was het Slikkerveer dat net te slordig met de kansen omging om op voorsprong te komen. Een rebound van Mitchell Drogt werd door een verdediger van de doellijn gehaald en Sander Hazebroek zag een kopbal door een verdediger gered worden. Het overwicht dat Slikkerveer in deze fase van de wedstrijd creëerde werd helaas niet omgezet in treffers. Toen de krachten langzaam aan het wegvloeien waren was het Pelikaan dat in de 86ste minuut uit een aanval, waarbij Slikkerveer de bal niet weg kon werken, profiteerde. Vince van Nes benutte de scrimmage met een slimme treffer: 1-2.  Drie minuten later werd het zelfs nog 1-3 door invaller Ruben de Raad. Ondanks een goede tweede helft bleef Slikkerveer weer met lege handen staan. Komende zondag 10 december speelt Slikkerveer om 15.00 uur thuis tegen Neptunus-Schiebroek.

Opstelling: Patrick Werkhoven, Boy van Reede, John van Vught, Ryan van Dongen (66 – Valerio Vers), Ronald Capelle (85 – Cerezo Fung-A-Wing), Damion Janssen (66 – Jesse Ringlever), Romain van Bruggen, Michel Louwerens, Bas Mulder, Sander Hazebroek en Mitchell Drogt (72 – Chevillio Halden).

Meer foto’s: Klik hier.