Zaterdag 1 april 2023 was Slikkerveer de gastheer voor het hooggeplaatste VVGZ. Voorwaar een lastige klus, zeker gezien na het slechte resultaat van vorige week.

Het begin was voor de gasten, die een er een hoog tempo op nahielden, hetgeen echter nog tot reële doelpuntrijke kansen leidde. In de 11e minuut kon de verdediging in een ogenschijnlijke ongevaarlijk moment de bal niet goed wegwerken. Dat gaf de opgekomen Paul Scheurwater de kans om de bal via de binnenkant van de paal in het doel te werken (0-1). Een domper natuurlijk, maar het was wel een sein om zelf de aanval op te zoeken, die tot dan toe niet veel had opgebracht. Het leek in de 18e minuut dan toch te lukken. Helaas werd het doelpunt afgekeurd voor vermeend buitenspel. VVGZ kreeg via de linkerspits een kans, toch zijn schot ging hoog over het doel. In de 29e minuut van de wedstrijd was het Boy van Reede die met een schitterende voorzet op maat Bas Mulder in staat stelde keeper Dennis de Wit met een perfecte kopbal te verschalken en de stand gelijk te trekken. Hierna speelde het spel zich af zonder noemenswaardige kansen van beide zijden. Tot in de 39e minuut Xandro Zwilkens met een kopbal keeper Patrick Werkhoven te machtig was. Dubbele pech voor Slikkerveer, want via een merkwaardig vallende rol leverde dit Patrick ook een een nare blessure op. Hij moest het veld verlaten en werd vervangen door ‘good-old’ Stefan Bode, die prima inviel.

De tweede helft zocht Slikkerveer direct de aanval meer op. Het leidde helaas niet tot een gewenst resultaat, alhoewel Bas Mulder bij een goedlopende aanval de bal niet over de doelman kon krijgen. In de 55e minuut kwam er een strakke voorzet van de rechterzijde en werd de geproduceerde kopbal langs Stefan Bode gekopt (1-3). Even leek het er op dat de achterstand kon worden verkleind in de 58e minuut, maar de kopkans van Mitchel Drogt was een prooi voor de VVGZ doelman. In de 60e minuut appelleerde Slikkerveer voor een handsbal in het strafschopgebied, maar de overigens, goedleidende scheidsrechter Ebink wuifde het voorval weg. Korte tijd later was Stefan Bode een sta-in-de-weg voor een afstandsschot, wat hij tot hoekschop verwerkte. Al met al een terechte overwinning voor de Zwijndrechtenaren, die gezien de Ridderkerkse vechtlust geen hele makkelijke middag genoten op het Reyerpark.

Komende zaterdag 8 april is er geen programma. Daarna op zaterdag 15 april moet de strijd om 15.00 uur aangegaan worden uit bij Spirit.

Opstelling: Patrick Werkhoven (Stefan Bode), Boy van Reede, Romain van Bruggen, Ryan van Dongen, Cerezo Fung-A-Wing, Ronald Capelle, Damion Janssen, Jesse Ringlever (Aaron Plaizier, Robert Kosten, Mitchell Drogt (Sem Seifi) en Bas Mulder.