Op dinsdag 15 augustus 2023 werd het eerste duel gespeeld van het Ridderkerk Toernooi 2023. Gastheer is dit toernooi SV Bolnes. De eerste wedstrijd was een kopie van de finale van vorig jaar tussen Slikkerveer en RVVH. Toen werd het een nipte 1-0 winst voor de bewoners van de Sportlaan.

In de openingsfase van het duel was het krachtsverschil meteen al duidelijk. Uiteraard in de voorbereiding was te zien dat RVVH al wat oefenduels in de benen had, terwijl Slikkerveer voor het eerst een wedstrijd speelde. Voor RVVH moet dat ook wel, want volgende week zaterdag start de competitie al.

In de vijfde minuut was het voor RVVH al meteen raak uit een vrije trap van zo’n 22 meter. Guytano dos Santos schoot de bal hard langs de muur in de verre hoek binnen: 1-0. De eerste kans voor Slikkerveer volgde pas in de 21ste minuut toen Mike van Dongen van afstand over het doel schoot. In dezelfde minuut bracht Ricardo Kieboom keurig redding op een hard schot in de korte hoek van Everton Pires Tavares. Vier minuten voor rust was het voor RVVH pas weer raak. Wederom een vrije trap, die dit keer door Everton Pires Tavares langs de muur laag in de hoek van het doel verdween: 2-0. Alleen via deze dode spelmomenten bracht RVVH de weer op het vertrouwde Sliknest teruggekeerde doelman Ricardo Kieboom in de problemen, die in de tweede helft onder de lat werd afgelost door Patrick Werkhoven.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. RVVH viel aan en Slikkerveer verdedigde. In de 48ste minuut was het al weer raak voor ‘Hercules’. Mo Yakoubi, had op de rechterflank zijn brommer weer gestart en zoefde supersnel langs de lijn naar voren. Een prima pass op het hoofd van Wessel Verhaar werd in de winkelhaak binnen gekopt: 3-0. Een minuutje later had ook Slikkerveer een flinke kans. Romain van Bruggen kreeg de bal keurig teruggelegd en zag zijn inzet door de RVVH-goalie met moeite naast getikt. In de 53ste minuut had doelman Korstam wel het nakijken op een geweldig schot van Jesse Ringlever, maar de rechterpaal, lat en de linkerpaal zorgden er voor dat de bal weer terug het veld in kwam. Aangezien doellijntechnologie ontbrak zullen we nooit weten of de bal toch niet net de doellijn passeerde. In de 73ste minuut plofte een vallende voorzet in de zestien voor de voeten van Guytano dos Santos, die de bal vrij en beheerst binnenschoot: 4-0. Een laatste grote kans was er nog voor RVVH, die richting de kruising ging. Patrick Werkhoven stond goed opgesteld en dook de bal keurig naast. Daardoor bleef het bij de 4-0 eindstand en wacht de ploeg van trainer Gijs Zwaan aanstaande zaterdag de wedstrijd om de derde en vierde plaats. De zwordt zaterdag 19 augustus gespeeld om 12.00 uur.

Opstelling Slikkerveer: Ricardo Kieboom (46 Patrick Werkhoven), Sem Seifi, Ronald Capelle, Boy van Reede, John van Vugt (60 – Steven de la Rambelje), Thomas van Prooijen (46 – Aaron Plaizier), Jesse Ringlever, Mike van Dongen (46 Romain van Bruggen), Ryan van Dongen, Mitchell Drogt (46 – Robert Kosten) en Jochem Kouwenhoven (71 – Faas Huizer).

Meer foto’s: Klik hier.
Wedstrijdbeelden: Klik hier