Nog geen maand geleden was er een complete feestweek gepland in verband met het 100-jarig bestaan van voetbalvereniging SV Slikkerveer. Dat was eigenlijk al met een jaartje uitstel door alle corona perikelen. Uiteindelijk werd het ook geen feestweek, maar wel een feestweekend, want op het hoofdveld waren diverse spellen geplaatst, waardoor er volop buiten gesport kon worden door alle spelende leden. Op zaterdag ochtend was de officiële opening door een trap van voorzitter Rinus Hitzert richting de grote opblaaspop met een stropdas. Daarna gingen eerst alle pupillen aan de slag om hun parcours af te ronden. Zo werd er onder andere gevoetbald op een klein pannaveldje, gemeten hoe hard iedereen kon schieten en werden er partijtjes gespeeld met kleine doeltjes. Daarna werd er ouderwets touw getrokken, afgewerkt via kleine pylonnetjes en gevoetbald op een groot pannaveld. Het schieten op doel in de gaten viel niet mee. Het werd er zelfs moeilijker op toen de trainers achter de gaten gingen staan. Scoren in de grote cup viel trouwens ook niet mee, maar de stormbaan was weer helemaal geweldig. Het latje en kratje trap was ook weer een kwestie van veel balgevoel. Uiteindelijk kon er overal punten worden verdiend en werden de winnaars Elin Jacobs, Jeremy Kingma, Kasey van Driel en Jaivey Vlap in het zonnetje gezet door Jan Snijder namens de Jubileumcommissie.

In de middag was het de beurt aan de junioren van Slikkerveer om hun parcours af te werken. Nieuw onderdeel daarbij was het voetballen in plastic bollen, het zogenaamde bumperball. Ook dit werd door de jeugdige talenten op waarde ingeschat, want menig tegenstander ging onderste boven. Team 4 was daarbij de winnaar.

Op zondag mochten de senioren aan hun feestdag starten met een goed en stevig gezamenlijk ontbijt. Daarna werden de teams ingedeeld en werd het parcours voor de senioren in gang gezet. Ook hier was het de stormbaan het spel dat het fanatiekst werd uitgevoerd. Bij het onderdeel wie het hardste kon schieten zette eerste elftalspeler Ronald Capelle met 119 m/s de hoogste score van de dag. Boy van Reede legde de bal het vaakste op de stropdas van de mega opblaaspop, maar zoals het een goede afsluiting van het feestweekend betaamt waren er op zondag geen winnaars, want iedereen was winnaar van een prachtig voetbalweekend, dat onder zeer fraaie weersomstandigheden door zo’n 500 actieve leden werd afgewerkt.

,,We kunnen terugkijken op een geslaagd feestweekend met de spelletjes. Weer een evenement dat succesvol is verlopen. Aan het einde van het seizoen gaan we opnieuw onze beoogde feestavonden en reünie organiseren. Ook dat is iets om zeker nog naar uit te kijken’’, kijkt William Rijsdijk, voorzitter van de Jubileumcommissie terug op het afgelopen weekend.