De Voetbalschool van SV Slikkerveer is de zomermaanden doorgegaan met een aangepast schema. Op zondagochtend 27 augustus wordt weer gestart met de eerste trainingen in een nieuwe cyclus van elf weken. De Voetbalschool richt zich op de ontwikkeling van de individuele techniek bij spelers/speelsters in de leeftijdscategorie van 6 tot 12+ jaar. De Voetbalschool staat open voor alle jeugd uit Ridderkerk en omgeving en wordt geleid door trainer Robin Westerman.

,,Bij de reguliere voetbaltrainingen bij een vereniging staat vaak het teamspel voorop, maar bij onze voetbalschool is de ontwikkeling van het individu het belangrijkste. Iedere training zal er een algemene trainingsdoelstelling zijn zoals bijvoorbeeld; het verbeteren van de aanname, het (beter) uitvoeren van passeerbewegingen, verdedigen in 1v1 situaties, etc.. Dit zijn de hoofdonderwerpen voor iedere speler tijdens een training, maar hier binnen zullen we per speler gericht kijken waar de verbeterpunten liggen om zo iedereen op zijn of haar eigen niveau en tempo verder te helpen in de ontwikkeling.

Vorig jaar zijn we gestart met de Voetbalschool Slikkerveer en sinds die tijd zien we bij de spelers individueel een flinke vooruitgang. Dingen waarop wij met name letten zijn het in detail verbeteren van de techniek in verschillende wedstrijdsituaties, het zelf nadenken en tot oplossingen komen, het aanmeten van een pro-actieve houding en initiatief tonen met en zonder bal, verbeteren van de creativiteit aan de bal, het doelgericht leren voetballen en voetballen om te scoren. Maar naast het verbeteren van de voetbaltechnische handelingen is er ook aandacht voor het verbeteren van het mentale, sociale en fysieke aspect van het voetbal. Motivatie, persoonlijkheid en het ontwikkelen van de fysieke eigenschappen, zijn daarbij van belang’’, vertelt trainer Robin Westerman.

Robin is 33 jaar oud en speelde zelf in de jeugd en de selectie van SV Slikkerveer, waarna hij al vroeg besloot om zijn trainersdroom achterna te gaan. Via het Chinese Qingdao Red Lions, waar hij zijn debuut maakte als eerste elftal hoofdtrainer in het betaalde voetbal, kwam Robin bij het Australische Adelaide United terecht en tot een jaar geleden was hij Head coach voor de Liverpool International Academy in Zuid-Korea. In China werkte hij onder andere nauw samen met bekende trainers als René Meulensteen, Jan Poortvliet en Gert Heerkes. Inmiddels heeft Robin zijn UEFA A trainerscursus afgelopen seizoen afgerond.

De Voetbalschool werkt met cycli van 10+1 weken. De kosten voor één cyclus van 11 trainingen bedraagt € 125,-. Voor deelnemers aan de voetbalschool is het in ieder geval verplicht om een training set aan te schaffen (shirt, korte broek en sokken) welke € 65,- kosten. Op zondag 27 augustus starten we met de 1e groep van 09:00 tot en met 10:15 uur en de 2e groep van 10:30 tot en met 11:45 uur. Indeling in de groepen vindt plaats op basis van leeftijd/niveau.

,,De meeste voetbalscholen in de regio zijn duurder dan wij, ondanks dat we vinden dat het een behoorlijk bedrag is. De prijzen ten opzichte van vorig seizoen kunnen we gelukkig gelijk houden en hopen dan ook dat er meer jonge talenten zich aanmelden. Op de website van SV Slikkerveer staat alle informatie over de Voetbalschool, waaronder ook het  Inschrijfformulier. Ook kan er telefonisch of via de app contact worden opgenomen met 06-29260533. Er is nog plek om aan te melden’’, licht Robin Westerman toe.

Achtergrondinformatie:
Informatiefolder: Informatiefolder
Algemene voorwaarden: Algemene voorwaarden Voetbalschool SV Slikkerveer