De Voetbalschool van SV Slikkerveer start op zondagochtend 17 juli met de eerste trainingen en richt zich op de ontwikkeling van de individuele techniek bij spelers/speelsters in de leeftijdscategorie van 6 tot 12+ jaar. De Voetbalschool staat open voor alle jeugd uit Ridderkerk en omgeving en wordt geleid door trainer Robin Westerman.

,,Nog meer dan bij de reguliere voetbaltrainingen bij een vereniging staat bij onze voetbalschool de ontwikkeling van het individu echt voorop. Iedere training zal er een algemene trainingsdoelstelling zijn zoals bijvoorbeeld; het verbeteren van de aanname, het (beter) uitvoeren van passeerbewegingen, verdedigen in 1v1 situaties, enz… Dit zal het hoofdonderwerp zijn voor iedere speler tijdens een training, maar hier binnen zullen we per speler gericht kijken waar de verbeterpunten liggen om zo iedereen op zijn of haar eigen niveau en tempo verder te helpen in de ontwikkeling.

Facetten waardoor de trainingen vooral worden gekenmerkt zijn; het in detail verbeteren van de techniek in verschillende wedstrijdsituaties, het zelf nadenken en tot oplossingen komen, het aanmeten van een pro-actieve houding en initiatief tonen met en zonder bal, verbeteren van de creativiteit aan de bal, het doelgericht leren voetballen en voetballen om te scoren. Maar naast het verbeteren van de voetbaltechnische handelingen zal er ook voldoende aandacht zijn voor het verbeteren van het mentale, sociale en fysieke aspect van het voetbal. Motivatie, persoonlijkheid en het ontwikkelen van de fysieke eigenschappen, zijn daarbij van belang’’, vertelt trainer Robin Westerman.

Robin is 32 jaar oud en speelde zelf in de jeugd en de selectie van SV Slikkerveer, waarna hij al vroeg besloot om zijn trainersdroom achterna te gaan. Via het Chinese Qingdao Red Lions, waar hij zijn debuut maakte als eerste elftal hoofdtrainer in het betaalde voetbal, kwam Robin bij het Australische Adelaide United terecht en tot eind vorig jaar was hij Head coach voor de Liverpool International Academy in Zuid-Korea. In China werkte hij onder andere nauw samen met bekende trainers als René Meulensteen, Jan Poortvliet en Gert Heerkes. Momenteel volgt Robin zijn UEFA A trainerscursus in Ierland.

De Voetbalschool werkt met cycli van 10+1 weken. De kosten voor één cyclus van 11 trainingen bedraagt € 125,-. Voor deelnemers aan de voetbalschool is het in ieder geval verplicht om een training set aan te schaffen (shirt, korte broek en sokken) welke € 65,- kosten.

Normaliter zullen de kinderen zich vóór het begin van een cyclus moeten inschrijven voor 10+1 trainingen, maar gezien de geplande vakanties in deze periode zullen we tijdens de eerste cyclus flexibel zijn en ook tussentijdse instroom accepteren.

,,Op de website van SV Slikkerveer staat alle informatie over de Voetbalschool, waaronder ook het inschrijfformulier. Er is nog plek om aan te melden’’, licht Robin Westerman toe.