Op zaterdag 23 september trad Slikkerveer JO13-1 aan voor de winst in hun bekerpoule en daarmee een plek in de knock-out fase van de districtsbeker én promotie naar de 1e Klasse. De wedstrijd was daarnaast ook een onvervalste derby tegen bezoekers RVVH JO13-2. Helaas dus niet tegen de evenknie van de overburen, maar tegen de JO13-2. Wél een team dat al 2 van de vorige 3 potten had gewonnen en daarom zeker niet onderschat mocht worden.

Toch bleek tijdens de eerste helft al snel dat de bezoekers geen antwoord hadden op het sterke spel van onze JO13-1. Na goals van Gijs Hofman en Tristan Robinson Mendes stond er al snel een comfortabele tussenstand op de borden. Een stand die gedurende de wedstrijd werd uitgebouwd tot 7-0 door goals van o.a. Jim Copier en Kasey van Driel, waarmee winst van deze fase en de bekerpoule een feit was. Smetje op de wedstrijd was de tijdstraf voor aanvoerder Gijs Hofman, die na een gemene overtreding het veld moest verlaten. Kenmerkend voor een derby en gelukkig zonder gevolg voor de rest van de wedstrijd.

Na het behalen van deze mijlpaal werden de boys getrakteerd op een patatje met AA in de kantine om te proosten op de promotie naar de 1e Klasse, waar dit team eveneens hoopt hoge ogen te gooien!