Op zaterdag 28 oktober begon voor Slikkerveer JO17-1 de 2e fase, ditmaal in de 1e Klasse tegen Spartaan ’20 O17-4, nadat de boys in rood en zwart ongeslagen bovenaan waren geëindigd in de 2e klasse.

In de eerste helft ging Slikkerveer door waar ze al heel het seizoen mee bezig zijn. Na een stroeve eerste 25 minuten met weinig kansen over en weer is het Slikkerveer dat langzaamaan het betere spel laat zie en na een fantastische steekpass achter de verdediging van Menco Tump is het afronden net zo fraai van de topscorer van het team Joussef Elouali. Zo komen ze na een half uur op 1-0. Dit geeft het elftal een hoop vertrouwen en na goed druk zetten verliest Spartaan de bal net buiten het zestienmetergebied, waaruit een schot op doel volgt. Dit schot wordt geraakt door een arm van de tegenstander waarna er een penalty volgt. Dit kunstje wordt moeiteloos afgemaakt door aanvoerder Jamie Marges en zo gaat Slikkerveer met 2-0 de rust in en lijkt er vrij weinig aan de hand.

Na de thee loopt het toch heel anders voor de thuisploeg. Heel snel in de 2e helft komen de bezoekers na een goede aanval op 2-1 en loopt Slikkerveer vanaf dat moment achter de bal aan. In de 2e helft creëert de thuisploeg vrijwel niets en is het vooral tegenhouden. Tot overmaat van ramp krijgt 6 minuten voor tijd de uitploeg een penalty. Deze keer na een handsbal van een verdediger van Slikkerveer en zo lijkt het alsof hiermee de 2-0 voorsprong uit handen zal worden gegeven. Niets blijkt gelukkig minder waar. Keeper Robbie van Balen stopt de strafschop op geweldige wijze en die redding levert de jongens de eerste 3 punten op van de tweede competitie fase en zo begint Slikkerveer JO17-1 ook nu weer met een overwinning en duurt de ongeslagen reeks nog voort!